GOLD JACK'DAW BONITA

 

 

GOLD JACK' DAW BONITA

 


 

Törzskönyvi név:                                          Gold Jack' Daw Bonita                                 
Hívónév: Bonita
Ivar: szuka
Születési idő: 2007. július 11.
Szín: Fehér-ezüst
Magasság: 43 cm
   

 


 

TÖRZSKÖNYV

 

BESEVÁRI SZIVÁRVÁNYOS AJAX ROZSDÁS HALÁSZ GANG-GA GODIRA C'CHANGU DHANGARHI DSCHOWO'S CHANDU
C'CHANGPAL SIRDAR
DONNA-DELLA-LUNA VON KAMPA-LA TENZING MIN-PA
DSANS BLUN ENJALI
CHA CHA CHA
GOLD AND BRILL
ROZSDÁS HALÁSZ ADEPTUS AD ASTRA SZENTMIHÁLYI NÉRÓ KING
DONNA-DELLA-LUNA VON KAMPA-LA
SZŐKE TISZAPARTI DÖNCI CORNETTO ALADDIN
FILOMENA TERIN BLANC
KHELIDJENI LINA ROZSDÁS HALÁSZ BRILLIÁNS BUFFO TENZING MIN-PA TENZING WANG LO
TENZING MANDI SU
ENSHI BRIKUTI VON KAMPA-LA CORNETTO BRUTUSZ
DSANS-BLUN EJNALI
ROZSDÁS HALÁSZ APART ACTRICE SZENTMIHÁLYI NÉRÓ KING PHUKTAL-G DARUM-CSO RIMPOCSE
BAKIMAN BODJUL
DONNA-DELLA-LUNA VON KAMPA-LA TENZING MIN-PA
DSANS BLUN ENJALI

 

 

Bonita tibeti terrier szuka, 2007. július 11-én született Érden, a Gold Jack' Daw kennelben, öt testvérével együtt. A mamájával töltött idő nagy boldogságban telt mind a kutyáknak, mind az őket kiszolgáló embereknek. Nagyon meleg nyár volt, ők egy nagy kertben, avédett teraszon laktak, de volt a füvön is egy kifutójuk. Gyorsan hozzászoktak a símogatáshoz, gyerekzsivalyhoz, nyüzsgéshez. Három hetes koruktól sok látogatójuk volt, jöttek a  leendő gazdik is látogatni választottjukat. Bonitát is többen szerették volna megvenni, de első pillanattól tudtam, hogy ő az enyém lesz. Persze én könnyű helyzetben  voltam,  mint az apakutya gazdija - én választhattam először. Jelen voltam a születésüknél is, ami óriási élményt jelentett.

Új környezetébe nagyon hamar beilleszkedett, jóban van a cicákkal is, Titivel pedig elválaszthatatlanok.

Nagyon jó természete van, nem szereti a konfliktusokat sem kutyák, sem macskák, sem emberek között. Amikor valami neki nem tetsző dolog történik, azonnal ott van, és farkcsóválással, pusziosztással próbálja oldani a feszültséget - ilyenkor úgy szoktam hívni, hogy szakszervezeti bizalmi.

2010. tavaszán teljesen titokban össze-szerelmesedett Titivel. A szerelem eredményét a kiskutyák születése előtt 2 héttel lehetett rajta először észrevenni, így hát megszülettek a szerelemgyerekek. Bonita nagyon jó anya, minden jel szerint ez élete legfontosabb küldetése - azon kívül, hogy imádhatom. A 6 kiskutya gyönyörű, egészséges, csodálatos színekben pompáznak. Nem váltottam ki számukra törzskönyvet, miután tenyésztésbe vonni nem lehet őket. A kiskutyák szerető gazdira találtak, folyamatosan tartom velük a kapcsolatot, látogatom őket. A hatok közül négyen már átestek az ivartalanításon. Egyetlen kiskutyánál tévedtem nagyot a gazdiválasztásban, ennek a történetét a Panda menüpotban, Panda naplójában lehet elolvasni, melyből ki is derül, hogy 2011. februárja óta Pandus is velünk él, mindenki legnagyobb örömére.

2011. áprilisában Bonita hivatalos frigyre lépett Tónival (Gold and Brill Exotical Little Fig), a kiskutyák június 16-án születtek meg. A 9 kicsi tibetke megtöltötte a lakást és a szívemet. Mindegyikük nagyon jó gazdára talált.