MIÉRT ÉPP TIBETI TERRIER?

Miért éppen tibeti terrier? Nem tudom. Ő választott engem, én csak hagytam magam. Azóta ismerkedünk, csodálom a lelkét, a szépségét, az értelmét. És még csak az út elején járok.

2005-ben történt nyár közepén, hogy körülnéztem a kis kertemben, és rádöbbentem, hogy mi hiányzik belőle: egy kutya. Válogattam, nézegettem a képeket, olvasgattam a fajtákról. Az egyik fotóról egy tüneményes fekete szőrmók mosolygott rám, alatta a felirat, hogy tibeti terrier. Ilyen kutyával még nem találkoztam azelőtt (vagy csak nem tudtam róla). Megkerestem néhány tenyésztőt, így bukkantam a paksi Besevári Szivárványos Kennelre, ahol 7 hetes kiskutyák várták az új gazdit. Első látogatásomkor Titivel kiválasztottuk egymást, majd egy hét múlva hozzám költözött, és ezzel megkezdődött számomra egy másfajta élet.


Később kiegészült a csapat Bonitával, és ismét bizonyítást nyert, hogy  egy tibetkénél nincs semmi jobb, csak két tibetke. Majd megérkezett Panda, és azóta biztos vagyok benne, hogy ebből a kutyából bármennyi is kevés lenne.

2011 őszén Bonita testvére, Berta visszakerült a tenyésztőjéhez, mert meghalt a gazdija. Most már velünk él, túl van a traumán, jól érzi magát, és tanulgatja a kutya-falka illemtant. Kiállításokon nagyon sikeresen szerepel, rövid idő alatt elérte a Hungária Champion címet.

2011-ben kiváltottam a Tingsha Bells kennelnevet. Az első hivatalos alom 2011. júniusában született Bonita és Tóni (Gold and Brill Exotical Little Fig) szerelméből. A 9 kiskutya szerető gazdira talált, néhányan belekóstoltak a kiállítások világába is.

Berta kiskutyái 2012. július 11-én születtek, mamájuk születésnapján. Három fiú és három lány született. Apjuk az egyik leghíresebb angol kennelből származó Araki Incognito. Minden kiskutya nagyon jó gazdira talált. Közülük egy kislány - Chili con Cane - velünk maradt.

Tóth Viktória
06308240206

 

Köszöntlek a Tingsha Bells kennel honlapján! / Welcome here!

 

 KAPCSOLAT / CONTACT                              Kérlek, írj a vendégkönyvembe.
                                                               Please writhe in my guest book!